12 mars 2014

Kort med papper från My Minds Eye

Jag försöker använda upp så många av mina gamla papper som möjligt just nu, särskilt som maken är och hämtar ut de nya medan jag skriver det här:) Den söta bilden är från Janet's Etsy Shop. Hon har såna otroligt fina vintagebilder.

Jag stämplade texten med en stämpeldyna från Hero Arts. Det är ett dyeink och jag valde det medvetet för att det skulle ge en mindre skarp text så att den inte skulle stjäla fokus från bilden. Jag färgade även seambinding-bandet med samma stämpeldyna. Jag tryckte den mot mitt craft sheet, sprayade vatten över och la bandet i det.

Nästa kort har en vikning med magband. Jag använde ovanligt mycket metall på det här kortet för att vara jag. Alla metalldekorationer var bronsfärgade så jag färgade dem med Distress Paint i Walnut Stain och Black Soot för att matcha resten av kortet. Stämplade lite fläckar här och var också.

Så här ser kortet ut inuti när man tar bort magbandet. Det finns plats för att skriva ett meddelande om man vill.

Naturkort

Sista tiden har jag sett så många fina kort som haft tema natur att jag ville göra ett jag också. Papprena jag använt är från en äldre kollektion av Heartfelt Creations. Alla deras papper är väldigt naturinspirerade. Jag ville att kortet skulle ge känslan av mossa och skog och jag är nöjd med resultatet.
 

Jag har använt min älskade fjärils-die av Tim Holtz. Den är perfekt på såna här projekt. De gröna fjärilarna var vita från början. När jag precis hade börjat scrappa köpte jag en hel förpackning såna här fjärilar och trots att jag använt ganska många finns det massor kvar. Jag hade glömt bort dem så det var en trevlig återupptäckt att hitta dem. Jag färgade dem med Peeled Paint Distress Ink och torrembossade dem.

Blommorna är från Petaloo. De har jag också haft länge för jag kunde inte hitta något bra sätt att använda dem. Men de är perfekta på naturkort. Jag stämplade lite också med en bladstämpel. De små prickarna inuti cirkeln är gjorda med en stylus som jag satte mot stämpeldynan och sedan mot pappret.

19415